top of page

Constanta – o zi la malul marii

Descoperiti misterele vechii cetati Tomis vizitand cele mai importante obiective turistice din Constanta Cazinoul, Acvariul, Delfinariul, Edificiul Roman cu Mozaic, Farul Genovez, Muzeul Marinei, Geamia Hunchiar, Moscheea Regelui si altele.

Excursia se organizeaza numai la cerere pentru 1-50 de persoane, rezervarea se face din timp.

Durata - 12 ore

Traseu Bucuresti - Constanta – Bucuresti

Program - zilnic (marti - duminica); luni si marti este inchis zilnic

Ora preluare - 07:00 - 08:30

Locatie preluare - orice hotel/adresa din Bucuresti

Ghid profesional disponibil la cerere contra cost - engleza/italiana/spaniola/germana/ebraica/franceza

Obiective turistice Cazinoul, Acvariul, Delfinariul, Edificiul Roman cu Mozaic, Farul Genovez, Muzeul Marinei, Geamia Hunchiar, Moscheea Regelui

Tarife

Autoturism

1-3 locuri

Autoturism.jpg

de la 245€

per tur

Midibus

20-30 locuri

Midibus.jpeg

de la 495€

per tur

Van

4-8 locuri

Minivan.jpg

de la 295€

per tur

Autocar

33-51 locuri

Autocar.jpg

de la 550€

per tur

Microbuz

9-19 locuri

Microbuz.jpg

de la 390€

per tur

PROGRAM DE VIZITARE

Luni: Inchis

Marti-Duminica: Deschis, intre 8:30-16:30

       Atentionare: Costum de baie

 

NU SUNT INCLUSE

Biletele de intrare

Ghid profesional disponibil la cerere contracost - engleza/italiana/spaniola/germana/ebraica/franceza

Masa

Repere orare

Transfer Bucuresti - Constanta - 2.5 ore

Vizita obiective turistice - 4 ore

Pranz - 1 ora

Alte opriri - 30 minute

Transfer Constanta - Bucuresti - 2.5 ore

Durata: 11-12 ore

         Reperele orare sunt aproximative si depind de trafic, dar si de timpul pe care il alocati vizitelor, mesei sau altor opriri.

Descriere

Cladirea Cazinoului reprezinta un monument arhitectural unic in tara si in strainatate si este emblema orasului Constanta. Inceputurile Cazinoului se leaga de trecerea Dobrogei sub administratie romaneasca, fiind prima cladire ridicata la malul marii dupa incheierea dominatiei otomane.

Acvariul din Constanta a adunat de-a lungul timpului peste 100 de specii de pesti si vietuitoare marine care apartin unor zone geografice diverse. Tinand cont de criterii ecologice, biogeografice si taxonomice, Acvariul constantean este structurat in trei sectii: Marina, Dulcicola si Pesti Exotici. Sectia Marina este cea mai mare si mai reprezentativa sectie a Acvariului si adaposteste specii de pesti si nevertebrate intalnite in Marea Neagra si migratori din Marea Mediterana.

Delfinariul din Constanta se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din oras, atat in sezonul estival, cat si in extra sezon. Alaturi de Planetariu, Observatorul Astronomic si Microrezervatie, Delfinariul face parte din interesantul Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, situat la intersectia bulevardului Mamaia cu strada Soveja.

Situata in centrul vechi al orasului, o emblema o inter-culturalitatii dobrogene, Moscheea Carol a fost construita intre anii 1910 si 1912, la initiativa regelui Carol I si a devenit un monument de arhitectura, fiind una dintre cele mai frumoase si mai impunatoare cladiri istorice din oras.

Situat langa Portul Constanta, Muzeul Marinei Romane este amenajat intr-o cladire construita in anul 1909. Baza de exponate a muzeului este una foarte mare si este organizata in mod cronologic, prezentand istoria marinei militare si comerciale din tara noastra, evolutia navigatiei si a mijloacelor de navigatie in spatiul carpato-danubiano-pontic.

Farul Genovez este amplasat pe faleza, in zona Cazinoului. A fost construit in preajma anului 1300 de catre genovezii care faceau comert in port. Renovat in perioada 1850 – 1860 de un arhitect francez de origine armeana. Farul genovez are inaltimea de aproximativ 8 m, forma octogonala, partea superioara fiind acoperita de o cupola de metal. Lumina sa era pozitionata la aproape 21 m peste nivelul marii si putea fi vazuta de la aproape 10 mile marine. Farul genovez a functionat pana in anul 1913, iar de atunci este un obiectiv turistic cu care Constanta se mandreste.

bottom of page